Ομοσπονδία


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Ασφαλείας Χρηματαποστολών και Φυλάκων Π.Ο.Υ.Α.Χ.Φ. εδρεύει στην οδό Σπύρου Πάτση 21 στο 2ο όροφο (τηλ. 210 3416338 κιν. 693 6555058) και συστεγάζει εννιά (9) Πρωτοβάθμια Σωματεία.

Αποτελεί μια νέα Ομοσπονδία που δημιουργήθηκε στο τέλος του 2010 με όραμα την εξυγίανση και ανάπτυξη του πολύπαθου και απαξιωμένου από πολλούς κλάδου με την πεποίθηση ότι πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει θα βρουν λύση. Στόχος μας αποτελεί η διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων και η τήρηση της εργατικής νομοθεσίας.

Ο αγώνας μας θα είναι αδιάκοπος με τη διεξαγωγή ελέγχων σε εταιρείες παροχής υπηρεσιών ασφαλείας εντός και εκτός Αττικής για τη διαπίστωση της τήρησης της εργατικής νομοθεσίας και για την επιβολή του νόμου εκεί όπου δεν τηρείται. Στόχος μας είναι να παύσουν οι εταιρείες μαϊμούδες που προκύπτουν από το πουθενά να καταπατούν την ισχύουσα εργατική νομοθεσία με ανασφάλιστους εργαζομένους και τη μη καταβολή υπερωριών. Μία κατάσταση με δυσμενείς επιπτώσεις τόσο στους εργαζομένους αλλά και στο ίδιο το κράτος που χάνει περίπου 150.000.000 ευρώ ετησίως από την εισφοροδιαφυγή. Οι παρεμβάσεις μας στα συναρμόδια υπουργεία θα είναι πολλές ώστε ο κλάδος να κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Εν κατακλείδι, το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε είναι ότι η Π.O.Υ.Α.Χ.Φ. θα συνεχίζει να οραματίζεται ένα καλύτερο μέλλον για τον κλάδο με κύριο μέλημα και προτεραιότητά της την προστασία, τη διασφάλιση αλλά και υλοποίηση των οραμάτων των ανθρώπων της.