Στα "γκρι" όλοι οι υπάλληλοι security - υποχρεωτική ενιαία στολή σε όλες τις εταιρείες

Ενιαία στολή θα πρέπει να φορά πλέον όλο το προσωπικό ασφάλειας των ιδιωτικών επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών ασφάλειας (security) σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση που εξέδωσαν τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Άμυνας.


Σύμφωνα με την απόφαση καθορίζεται ενιαίος τύπος στολής για το προσωπικό ασφαλείας των ιδιωτικών επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών ασφάλειας.


Ειδικότερα η Στολή Υπηρεσίας για άνδρες και γυναίκες για την χειμερινή περίοδο θα πρέπει να περιλαμβάνει - Πηλήκιο τύπου τζόκεϋ χρώματος γκρι ανοικτού. - Επενδύτης ισχυρού ψύχους, τύπου τζάκετ, χρώματος γκρι ανοικτού. - Επενδύτης τύπου μπουφάν (με προσθαφαιρούμενη επένδυση), χρώματος γκρι ανοικτού. - Υποκάμισο χρώματος γκρι, με εμπρόσθιες τσέπες στο ύψος του θώρακα. Παντελόνι χρώματος γκρι ανοικτού, με παραράμματα χρώματος μολυβί κατά μήκος της εξωτερικής ραφής των σκελών. - Γραβάτα χρώματος μαύρου (προαιρετικά). - Ζώνη καννάβινη χρώματος γκρι ανοικτού. - Υποδήματα και κάλτσες, χρώματος μαύρου.


Κατά την χειμερινή περίοδο, σε εσωτερικούς χώρους, είναι δυνατόν να φέρεται εξωτερικά αντί των επενδυτών, μόνο το υποκάμισο.


Η θερινή ενιαία στολή είναι ίδια με τη χειμερινή , με τη διαφορά ότι δεν φέρονται οι επενδύτες και το υποκάμισο είναι με κοντές ή αναδιπλωμένες χειρίδες.


Η απόφαση όμως προβλέπει και δεύτερο τύπο Στολής Υπηρεσίας ανδρών και γυναικών όπου χαρακτηρίζεται ως επιχειρησιακή.


Η χειμερινή επιχειρησιακή στολή θα περιλαμβάνει - Πηλήκιο τύπου τζόκεϋ χρώματος γκρι ανοικτού. - Επενδύτης ισχυρού ψύχους, τύπου τζάκετ, χρώματος γκρι ανοικτού. - Επενδύτης τύπου μπουφάν (με προσθαφαιρούμενη επένδυση), χρώματος γκρι ανοικτού. - Χιτώνιο τύπου υποδήτη, με εμπρόσθιες τσέπες στο ύψος του θώρακα και εσωτερικά αυτού πουλόβερ τύπου ζιβάγκο ή φανέλα κλειστή, χρώματος μολυβί. - Παντελόνι, τύπου φόρμας, χρώματος γκρι ανοικτού. - Ζώνη καννάβινη χρώματος γκρι ανοικτού. - Υποδήματα υψηλά (τύπου αρβύλας) και κάλτσες, χρώματος μαύρου.


Η θερινή θα είναι ίδια με τη χειμερινή στολή, με τη διαφορά ότι δεν φέρονται επενδύτες και το χιτώνιο είναι με κοντές ή αναδιπλωμένες χειρίδες.


Το προσωπικό security όμως θα φέρει και ειδικό διακριτικό σήμα (κονκάρδα). Το ειδικό διακριτικό σήμα, που προβλέπεται φέρεται στο αριστερό ημιθωράκιο των επενδυτών, χιτωνίων και υποκαμίσων των στολών του προσωπικού ασφάλειας των ιδιωτικών επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών ασφάλειας, που φέρονται εξωτερικά.


Παράλληλα σύμφωνα πάντα με την απόφαση που παρουσιάζουν πρώτα τα dikaiologitika news προβλέπονται και συγκεκριμένα διακριτικά.


Συγκεκριμένα στο ύψος της συρραφής αμφοτέρων των χειρίδων με το κυρίως κορμό, των επενδυτών, χιτωνίων και υποκαμίσων των στολών του προσωπικού ασφάλειας των ιδιωτικών επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών ασφάλειας, που φέρονται εξωτερικά, συρράπτονται παραράμματα στα οποία αναγράφεται με λευκό χρώμα σε μολυβί φόντο η φράση «ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ». Τρία εκατοστά κάτω από το παράραμμα της αριστερής χειρίδας, φέρεται το ειδικό διακριτικό σήμα ή ο διακριτικός τίτλος της επιχείρησης. Όμοιο παράραμμα φέρεται και στο δεξί ημιθωράκιο των παραπάνω ειδών πάνω από την τσέπη, καθώς και στη μετωπίδα του τζόκεϋ.


Πηγή: www.dikaiologitika.gr/