Πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων στον κλάδο παροχής υπηρεσιών ασφαλείας ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιας Κ. Νίκος Παπακωνσταντίνου στο 5ο πανελλαδικό συνέδριο

Το Πρόγραμμα θα προκηρυχτεί άμεσα, καθώς η ζήτηση για υπηρεσίες που παρέχουν οι Επιχειρήσεις του κλάδου είναι διαρκώς αυξανόμενη

18.11.21 17:15


Την εφαρμογή προγράμματος κατάρτισης ανέργων προκειμένου να απασχοληθούν στον κλάδο παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Ασφαλείας Χρηματαποστολών και Φυλάκων Νίκος Παπακωνσταντίνου, στην διάρκεια του 5ου Πανελλαδικού Συνεδρίου.

Η συμφωνία για το πρόγραμμα έγινε ανάμεσα στην Ομοσπονδία και το yπουργείου Εργασίας και στην υλοποίηση του αιτήματος της Ομοσπονδίας συμφώνησε και ο Υπουργός κ. Χατζηδάκης σε συνεργασία με το επιτελείο του (Γ.Γ. Υπουργείου, Γενικός Επιθεωρητής ΣΕΠΕ).

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας ανέφερε ότι η ζήτηση για υπηρεσίες που παρέχουν οι Επιχειρήσεις του κλάδου είναι διαρκώς αυξανόμενη. Το Επιδοτούμενο Πρόγραμμα θα προκηρυχτεί άμεσα.

Το Προεδρείο της Ομοσπονδίας, μέλος της «Ενότητας» και οι σύνεδροι απαίτησαν την εντατικοποίηση των ελέγχων, την πιστή τήρηση του ωραρίου με συνεχείς ελέγχους του ΣΕΠΕ.

Οι περισσότερες παρεμβάσεις αφορούν:

• αδήλωτη εργασία,

• μη καταβολή δεδουλευμένων,

• παραβίαση ωραρίου και

• παραβάσεις

• που σχετίζονται με την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων.


ΠΗΓΗ: https://www.imerisia.gr/ergasia/27781_programma-katartisis-anergon-ston-klado-parohis-ypiresion-asfaleias