Ο πρόεδρος των εργαζομένων στις χρηματαποστολές: περιμέναμε να σκάσει το καντόνι της Πυρσός


Ο πρόεδρος της ΠΟΥΑΧΦ, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Ασφαλείας Χρηματαποστολών και Φυλάκων, Νίκος Παπακωνσταντίνου, μίλησε στο enikos.gr και επιβεβαίωσε την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην εταιρεία security «Πυρσός».

«Από αυτά που μου είπαν οι συνάδελφοι μου, είναι η τελευταία ημέρα σήμερα που εργάζονται. Μόλις επιστρέψουν, παραδίδουν στολές και ρούχα και σταματάνε. Έχει σταματήσει να λειτουργεί σαν εταιρεία από χθες», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Νίκος Παπακωνσταντίνου και συνεχίζει:

«Τα μέλη του Δ.Σ της εταιρείας έχουν φύγει τελείως, μέτοχοι δεν υπάρχουν, οι υπάλληλοι στα γραφεία έχουν φύγει. Έχουν μείνει μόνο οι υπάλληλοι που ασχολούνται με το κομμάτι των τραπεζών. Να αποσταλούν τα λεφτά στα κεντρικά».

Όπως αναφέρει, το δυναμικό της εταιρείας «είναι γύρω στα 700-800 άτομα σε όλη την Ελλάδα».

«Σύμφωνα με όσα μου λένε οι συνάδελφοι, είναι σε άθλια κατάσταση, από την άποψη ότι τους έχουν ενημερώσει ότι σήμερα είναι η τελευταία τους μέρα. Πάνε παραδίδουν, γνωρίζουν ότι δεν δικαιούνται καν αποζημίωση με τον πτωχευτικό νόμο και αναρωτιούνται τι τους ξημερώνει την επόμενη μέρα», προσθέτει.

«Περιμέναμε να σκάσει το κανόνι»

Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΟΥΑΧΦ, «εμείς οι συνδικαλιστές το περιμέναμε ότι θα έσκαγε κάποια στιγμή. Αυτή η κατάσταση επικρατεί εδώ και 1,5 χρόνο. Εδώ και 1,5 χρόνο ο πυρσός τους άφηνε απλήρωτους 4-5 μήνες. Εργατικές διαφορές γίνονταν στην επιθεώρηση εργασίας. Πολλές υποθέσεις έφτασαν και στον εισαγγελέα, θα έσκαγε το κανόνι. Ήταν ζήτημα μηνών».

Κλείνοντας, ο Νίκος Παπακωνσταντίνου, πρόσθεσε: «Μπαίνουν στην ανεργία 700-800 άτομα. Μετά την Ηλεκτρονική το δεύτερο κανόνι είναι ο Πυρσός».