Νέο κανόνι στην αγορά: λουκέτο στην εταιρεία Πυρσός security, απλήρωτοι 800 εργαζόμενοι

- H εταιρεία ΠΥΡΣΟΣ Security λειτουργούσε τα τελευταία 22 χρόνια στον χώρο της ιδιωτικής φύλαξης

- Ουσιαστικά η εταιρεία τον τελευταίο χρόνο είχε κηρύξει στάση πληρωμών προς εργαζόμενους και πιστωτές

- Η εταιρεία δεν πλήρωνε ούτε τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων στο ΙΚΑ

- Σε αυτό τον κλάδο οι εργαζόμενοι πληρώνονται με τρίμηνες καθυστερήσεις τα δεδουλευμένα τουςΤην ώρα που εκτελούσαν χρηματαποστολή για λογαριασμό τράπεζας ενημερώθηκαν οι υπάλληλοι της ΠΥΡΣΟΣ Security για το "λουκέτο" στην εταιρεία που εργάζονται, καθώς η διοίκηση ανακοίνωσε το κλείσιμό της μετα απο 22 χρόνια λειτουργίας στο χώρο της ιδιωτικής φύλαξης.


Όπως λένε παράγοντες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, πρόκειται για ενα προδιαγεγραμμένο τέλος μιας εταιρείας η οποία εδω και ενα χρόνο είχε προχωρήσει σε στάση πληρωμών απέναντι σε εργαζόμενους και πιστωτές.


"Μόλις γύρισαν τα παιδιά απο την χρηματαποστολή ενημερώθηκαν απο το διευθυντή ασφάλειας ότι η εταιρεία έκλεισε",λεει στο Newsit o πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Ασφαλείας,Χρηματαποστολών και Φυλάκων, Νίκος Παπακωνσταντίνου και επισημαίνει πως ήδη εδώ και ενάμιση χρόνο η εταιρεία αδυνατούσε να καταβάλει τους μισθούς των εργαζομένων καθώς και να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στο ΙΚΑ και την εφορία.


"Έσκασε τωρα το "κανόνι, αλλά το περίμεναμε εδώ και ενα χρόνο", προσθέτει ο κ.Παπακωνσταντίνου διευκρινίζοντας ότι πλέον με το κλείσιμο της εταιρείας ΠΥΡΣΟΣ, ανοίγει η αγορά για τις δυο εταιρείες που απομένουν στον τομέα των χρηματαποστολών.


Ωστόσο,η ΠΥΡΣΟΣ μοιάζει με την κορυφή του "παγόβουνου" για ένα κλάδο στον οποίο οι υπάλληλοι εργάζονται με τρίμηνες καθυστερήσεις στις πληρωμές των δεδουλευμένων τους.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία ΠΥΡΣΟΣ απασχολεί περί τους 800 εργαζόμενους.


Κώστας Στάμου