Μητσοτάκης: το πρόγραμμα της Ν.Δ. Θα είναι σε συνεννόηση με την κοινωνία

«Δεν πιστεύουμε ότι κλεισμένοι σε ένα γραφείο στην Πειραιώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα μιας κοινωνίας, που δοκιμάζεται συνολικά ήταν τα λόγια του προέδρου της ΝΔ, σε συνάντηση που είχε την Πέμπτη με εργαζόμενους στον χώρο της διανομής φαγητού, σε σούπερ - μάρκετ και εταιρείες φύλαξης.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι το πρόγραμμα και οι δεσμεύσεις της ΝΔ θα διατυπωθούν σε συνεννόηση και σε συζήτηση με την κοινωνία και πρόσθεσε ότι «Τα δικά σας προβλήματα – τα προβλήματα των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα – θα μπουν στην πρώτη γραμμή του δικού μας πολιτικού αφηγήματος».

«Σκοπός αυτής της συνάντησης είναι να μπορέσουμε να αναπτύξουμε έναν ειλικρινή διάλογο, έναν δίαυλο επικοινωνίας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε στην καθημερινή σας εργασία», τόνισε επίσης.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και στην εικόνα που παρουσιάζει η αγορά εργασίας στο χώρο της διανομής φαγητού υπογράμμισε ότι «είναι εξαιρετικά προβληματική» και διευκρίνισε: «Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που προσλαμβάνονται για τετράωρη απασχόληση και καταλήγουν να δουλεύουν οκτάωρα ή και συχνά δωδεκάωρα. Άνθρωποι που προσλαμβάνονται για πέντε μέρες και καταλήγουν να δουλεύουν έξι μέρες. Άνθρωποι που απολύονται μια ημέρα πριν κλείσουν τον ένα χρόνο απασχόλησης για να γλυτώσει κάποιος εργοδότης την αποζημίωση την οποία οφείλει. Άνθρωποι που δεν παίρνουν το μισθό τους, αλλά λαμβάνουν “έναντι”, ενώ ταυτόχρονα καλούνται να πληρώσουν φόρο γιατί δηλώνεται κανονικά το εισόδημά τους. Εργαζόμενες μητέρες που επιστρέφουν στη δουλειά τους, αφότου γεννήσουν και διαπιστώνουν ότι δεν έχουν πρόσβαση σε μειωμένη εργασία όπως ορίζει ο νόμος».

Όπως πρόσθεσε «είναι μια πραγματικότητα που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή σε μια σύγχρονη, ευνομούμενη κοινωνία» και που «δεν συνάδει με τον τρόπο που αντιλαμβάνομαι την αγορά εργασίας».

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τη δέσμευσή του για μείωση της φορολογίας με ταυτόχρονη μείωση των κρατικών δαπανών. Τόνισε ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη μια αξιόπιστη κυβέρνηση που θα μπορέσει να διαπραγματευτεί και να πετύχει μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, ενώ υπογράμμισε ότι ο μόνος δρόμος για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας είναι η προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων.

Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι ο δεν πρόκειται να υποσχεθεί στους εργαζόμενους την αύξηση του κατώτατου μισθού, υπενθυμίζοντας ότι η σημερινή κυβέρνηση είχε αναλάβει μια τέτοια δέσμευση χωρίς να την υλοποιήσει, ενώ διευκρίνισε ότι μέσω της μείωσης της φορολογίας των φυσικών προσώπων, οι εργαζόμενοι θα δουν στην τσέπη τους περισσότερα χρήματα.


ΠΗΓΗ: NEW POST